Høstløv - A4 klippeark pdf - print ut selv

Ta i bruk høstløvet til koselige hobbyprosjekter

Høsten er virkelig en fin tid til å være kreativ og kose seg innendørs med små prosjekter som ikke tar så lang tid. I dette innlegget deler jeg noe av det jeg har brukt papirvarianten av høstløvet til. Du kan selvsagt også bruke ekte løv til disse prosjektene. Plukk inn flotte blader på turene dine utendørs, skyll de og legg de flatt til tørk i en presse eller med en tung bok på toppen. Foretrekker du papir, kan du printe ut så mange du vil av denne varianten, klippe ut og så er du klar. Du kan selvsagt også male dine egne høstblader. Nå er du klar til å ta i bruk høstløvet til koselige hobbyprosjekter. 

Til de forskjellige prosjektene jeg skal vise nå, har jeg printet bladene ut på en helt vanlig fargeskriver, med helt vanlig A4 kopipapir. Men du kan med fordel variere tykkelsen på papiret alt etter hva du skal lage. 

Når du velger å bruke utklippsark er det jo en liten jobb med å klippe ut... Dette gjorde jeg til en skikkelig kosestund med varm te og podcast på øret. Og som du ser, blir de både flatere og enklere og håndtere enn de ekte bladene, men det er jo også flott med en blanding. 

Ta i bruk høstløvet til koselige hobbyprosjekter

Bokmerker og en liten historie... 

Høstløvet kan brukes til vakre bokmerker. Disse er printet ut på vanlig kopipapir. For å bevare de lengst mulig kan du printe de ut på tykt papir og har du tilgang til lamineringsmaskin, kan du gjøre de nesten evigvarende. Bladene som er printet er hvite på baksiden. Der kan du enten skrive på en koselig hilsen, hvem du har fått boken av, når du kjøpte den, hvor du leste den,  når du leste den og hva du synes om boken. Lar du bokmerket ligge i boken, har du en liten historie og minne liggende i boken din.  

Disse bladene blir også flotte og personlige gaver sammen med en bok. Skriv på en hilsen og jeg er sikker på at gaven vil bli enda mer verdsatt. 

Ta i bruk høstløvet til koselige hobbyprosjekter

Dekor til pynt eller gavekort

Bladene passer flott til deg som elsker å lage mixed media og collager. Jeg bruker de også gjerne til å pynte opp en notatbok. Og det er vel flere enn meg som kanskje gjenbruker bøker og må stryke over teksten på utsiden...  Denne hvite notatboken hadde en tekst på utsiden som ikke lenger passet med innholdet. Nå er den dekket over av flotte høstblader.

Høstbladene passer også perfekt som pynt og dekor på kort du lager selv. Brett tykt papir i den størrelsen du vil ha. Dekorer med ett eller flere blader, lim på, skriv på tekst, stemple på tekst eller motiv og bruk gjerne annen pynt du synes passer. Knapper er forresten morsom dekor sammen med blader. 

Jeg gjorde det superenkelt, klippet ut blader og bruker de slik de er som gavetags - gavelapper. Ettersom de er hvite på baksiden og av papir du selv velger kvaliteten på, kan du velge et som er passe tykt og godt å skrive på. Stikk de under gavebåndet eller lag et lite hull og fest de med tråd. Vakre som gavelapper også på flasker og blomsterbuketter. Og lager du en gaveeske med feks. mat og drikke, kan du drysse slike høstblader mellom produktene som ekstra pynt. 

Høstløv - A4 klippeark pdf - print ut selv
Ta i bruk høstløvet til koselige hobbyprosjekter

Livejournal - scrapping - fotoalbum - bulletjournal - mixed media

Papir kan brukes til det meste og disse bladene kan både males på, stemples på og skrives på. De blir supre som bakgrunn for et høstbilde, som pynt inne i livejournalen eller som en collage. Jeg elsker farger i journalen min, og disse bladene passer jo perfekt inn i høstmånedene. 

Det fine med pdf filer, er jo at du kan printe ut så mange du selv vil og orker. Jeg liker også å la noen blader ligge på skrivebordet sammen med noen av de ekte bladene, for å skape litt koselig stemning når jeg maler og jobber med små prosjekter. 

Høst dekor til scrapbooking, livejournal, bulletjournal, fotoalbum
Høst dekor til scrapbooking, livejournal, bulletjournal, fotoalbum

Lag en krans eller girlander til høstens bordpynt. 

Pynt høstbordet i vakre farger med blader og små gresskar. Ikke alle kan eller ønsker å bruke naturlig pynt på bordet, da er disse papirbladene et veldig godt alternativ. De kan gjenbrukes i mange år. Girlanderen er enkel å lage og jeg brukte kjøkkenhyssing, for å få en passe "rustikk" følelse. Du justerer selv lengden og hvor tett du velger å lime fast bladene. 

På serviettene har jeg festet bladene med samme type hyssing og er det bordplassering kan du skrive navnet til gjestene på bladene.

Har du koldtbord, kakebord og lignende der det kan være greit å opplyse om innhold eller allergener, kan du bruke bruke bladene som informasjonskort ved hver rett eller kake. 

Høstens girlander og bordpynt
Høstens girlander og bordpynt
Høstens girlander og bordpynt
Høstens girlander og bordpynt

Å gjøre noe kreativt gir godfølelse

Gleden over å skape noe selv gir ro og senkede skuldre i en stresset hverdag. Når du prioriterer tid til deg selv og gjør noe du setter pris på, tar du også vare på helsen din slik at du får mer energi og glede inn i din hverdag. En kreativ hobby gir også glede og energi i hverdagen til deg som er kronisk syk. Vi trenger alle å oppleve mestringsfølelse i hverdagen og kanskje kan noen enkle papirblader være det som gir deg godfølelse akkurat i dag. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *